AED Keuzehulp

Bij het maken van een keuze voor de juiste AED zijn een veel factoren van invloed.

 

Bent u op zoek naar een AED, die mogelijk gebruikt gaat worden in een lawaaierige omgeving zoals in een fabriekshal of op een sportterrein, dan is de Mindray Beneheart D1, de Zoll AED Plus, de Zoll AED 3 of de Defibtech Lifeline VIEW een goede keuze, omdat de gesproken tekst ook op een display wordt getoond.

 

Als u ondersteuning van de borstcompressies belangrijk vindt (is een advies van de European Resuscitation Council), dan komen de Zoll AED Plus, de Zoll AED 3 en de Heartsine Sameritan 500P in aanmerking. 

 

Wordt de AED geplaatst op een buitenlocatie, dan is een hoge IP waarde (> 50) belangrijk.

In dat geval zou de Philips HS1 met een IP waarde van 21 NIET zo geschikt zijn.

Terwijl deze AED weer wel vaak wordt gebruikt door huisartsen en paramedici.

 

Is de keuze mogelijkheid tussen 2 talen belangrijk,  dan zijn de Mindray Beneheart D1 of de Zoll AED 3 aanraders.

 

Als u als gebruiker het ECG kunt interpreteren, dan is de Mindray Beneheart D1 een mooi apparaat, omdat hierbij ook het ECG kan worden weergegeven (de keuze van een 2e taal vervalt dan).

 

Is vooral het formaat belangrijk, dan zijn de Heartsine Sameritan 350P of de Philips HS1 geschikte apparaten.

 

En is vooral de aanschafprijs en de "cost of ownership" belangrijk, dan is de Heartsine Sameritan 350P een goede keuze vanwege zijn lage aanschafprijs en omdat bij deze AED de elektroden en accu gecombineerd zijn en die slechts éénmaal per 4 jaar vervangen hoeven te worden tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

 

In Nederland wordt meestal gekozen voor een AED, die halfautomatisch werkt (hulpverlener bepaalt zelf of de geadviseerde schok wordt gegeven door op de knop te drukken).

Bij een volautomatische AED geeft de AED na aftellen van 3 naar 1 zelf een schok en neemt daarmee een taak uit handen, maar er is meer kans op een lekstroom naar de hulpverlener.

Zoll AED Plus, Defibtech Lifeline, Zoll AED 3, Heartsine Sameritan 360P, Lifepak CR Plus en Cardiac Science Powerheart G5 zijn er ook in een volautomatische uitvoering, vaak zelfs zonder of slechts een geringe meerprijs.

 

Wilt u dat de AED ook eenvoudig (zonder te wisselen van elektroden) gebruikt kan worden bij kinderen, dan is de Mindray Beneheart D1 en de Zoll AED 3 de goede keuze, omdat op deze apparaten een kinderstand kan worden geselecteerd met behulp van een knop.

 

Sommige klanten zijn erg 'merkvast' of vinden het belangrijk om eenzelfde merk te hebben als het merk (niet het type) van de Ambulancedienst. Dan wordt vaak gekozen voor een Lifepak AED van Physio-Control  (de CR Plus of Lifepak 1000).

De Lifepak CR2 verkopen wij NIET, omdat op dit moment de ECG gegevens alleen m.b.v. een speciaal netwerk of programma kunnnen worden uitgelezen en de ondersteuning daarvan NIET 24/7 gegarandeerd is.

 

Zoals u ziet, zijn er veel zaken waar u op dient te letten.

Mocht u door de bomen het bos niet meer zien, dan zijn wij u graag van dienst in een persoonlijk gesprek.

 

Welke AED is de beste voor uw locatie en situatie?

Onderstaande punten zouden naar ons idee overwogen moeten worden:

 

  • Getrainde of ongetrainde gebruiker?
  • Feedback
  • Omgeving met veel of weinig geluid?
  • Goedkoop in aanschaf is niet altijd goedkoop in gebruik
  • Duur garantie?
  • De juiste IP-waarde?
  • Grootte en gewicht?
  • Ook geschikt voor kinderen?
  • CE- of FDA-keurmerk?