Ecotap laadzuil met Saved AED kast

De ontwikkeling van een laadzuil met AED-kast voor elektrische auto’s lijkt eenvoudig. Maar juist de combinatie van deze producten vraagt om de nodige kennis en ervaring van deskundigen uit verschillende markten en dat maakt de samenwerking tussen van Saved en Ecotap® zo interessant. 

Het laadstation bevindt zich aan de onderzijde van de nieuwe laadzuil en is een product van Ecotap®, een toonaangevende leverancier van oplaadzuilen voor elektrisch vervoer in Nederland. “De ontwikkeling van een laadzuil gecombineerd met een AED kast was voor Ecotap® een logische stap binnen de missie van Ecotap® om de beste laadinfrastructuur ter wereld te bouwen op de meest duurzame en sociale manier. Naast het ‘produceren’ met het oog op SRI (Social Return on Investment) kunnen we nu ook voldoen aan een sociaal ‘gebruik’ van de laadpalen”.


De AED-kast bevindt zich aan de bovenzijde van de zuil en is afkomstig van Saved, een jonge organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van betrouwbare AED-kasten voor binnen- en buitengebruik. Uiteraard voorzien van verwarming en koeling, pincodeslot, anti-condensvoorziening en verlichting. De laadzuil is mooi vormgegeven, is bij uitstek geschikt voor plaatsing in de openbare ruimte en is uiteraard goed zichtbaar op het moment dat het nodig is.

 

Na een ontwikkel- en testfase van ruim twee jaar zal de nieuwe laadzuil met AED op korte termijn in de openbare ruimte en op verschillende bedrijfslocaties te vinden zijn. En dat is maar goed ook. Uit cijfers van de Hartstichting blijkt namelijk dat 17.000 mensen ieder jaar een hartstilstand krijgen buiten het ziekenhuis. Alleen met voldoende burgerhulpverleners en AED’s kunnen levens gered worden door binnen zes minuten hulp te bieden. Het aantal beschikbare AED’s blijft ieder jaar gelukkig stijgen, maar het is nog lang niet voldoende voor een goede landelijke dekking. 

 

 

Voor meer informatie of specificaties neemt u contact met ons op.