Saved 700

De Saved 700 serie AED kasten zijn gemaakt van geborsteld roestvrijstaal (RVS). RVS is een zeer duurzaam materiaal. Het is niet beïnvloedbaar door UV straling, wind, regen, sneeuw of andere weersomstandigheden. Daarnaast geeft het de kast een solide en chique uitstraling.

Een genot voor het oog en een verrijking van de omgeving.


De kast is voorzien van een slimme verwarming, die gebruik maakt van contactverwarming. In combinatie met hoogwaardige isolatie zorgt dit voor een energiezuinig resultaat. Samen met de anticondensvoorziening is deze AED kast uitermate geschikt om buiten te plaatsen, bij temperaturen van -25 tot +40 graden Celsius. Het zorgt ervoor, dat de AED in goede conditie blijft. Maar zeker zo belangrijk, dat de AED 24 uur per dag, 365 dagen in het jaar bereikbaar is. Uiteraard is het ook mogelijk de kast binnen te plaatsen en zonder verwarming, isolatie en anticondensvoorziening uit te rusten. 

 

Twee LED lampen zorgen ervoor, dat de kast opvalt en de AED bij schemer, in de avond en bij nacht goed zichtbaar is. Op die manier kunnen hulpverleners de kast goed vinden en de AED snel inzetten. Van levensbelang in een situatie waarin elke seconde telt. Een deuralarm behoort eveneens tot de opties. In situaties waar veel omstanders aanwezig zijn, zal het geluidsignaal bij opening van de kast de aandacht
trekken. Zo worden omstanders gealarmeerd en kunnen zij de hulpverlener assisteren bij de reanimatie. Het alarm bij opening van de deur zorgt er tevens voor, dat onrechtmatig gebruik wordt afgeremd en dieven worden afgeschrikt.

 

Om de deur van de kast af te sluiten zijn er verschillende mogelijkheden. Een standaard deurknop voor openen en sluiten van de deur, dus zonder slot, zo is de kast voor iedereen bereikbaar. Of een slot met sleutel, die,in een separaat kastje met breekglas wordt opgeborgen en buiten de AED kast wordt bevestigd. Voor ongewenste bezoekers wellicht een drempel de AED niet te misbruiken. 

 

Veel toegepast wordt een mechanisch pincodeslot, dat onafhankelijk werkt van batterijen of stroomtoevoer. Enkel de burgerhulpverleners ontvangen in geval van een oproep de pincode om de kast te kunnen openen en de AED in te zetten. Deze situatie is ook te creëren met een elektronisch pincodeslot. Het elektronisch slot functioneert op vier AA batterijen, de geprogrammeerde code is gemakkelijk te wijzigen en het slot is geschikt in zowel een droge als vochtige omgeving.  

 

Specificaties 

 

 Garantietermijn  1 jaar
 Gewicht  18 kgr
 Afmetingen BxHxD  431 mm x 455 mm x 295 mm
 Keurmerken  CE
 Opties

 elektronisch pincodeslot, breekglas of deurknop

 zonder slot

 Materiaal  Geborsteld RVS en polycarbonaat kijkvenster
 Stroomvoorziening  230 volt
 Stroomverbruik  55 kWh (= € 11,-) per jaar
 Verwarming  Ja
 Ventilatie  anticondens in combinie met dikke isolatie
 IP waarde  ??
 Pincode  Elektronisch (4 cijferig)
 Sleutelslot (backup)  Nee
 Alarm  Ja akoestisch
 Verlichting  2 LED lampjes
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
Mogelijke accessoires:
  • Een zuil die te verankeren is in een betonnen sokkel   
  • Een kap voor het breken van de zon en wind